UUSI LAUKKUHANKINTA: CHANEL MEDIUM CLASSIC FLAP BAG

26.09.2018

Sanokaa hei uudelle ihanuudelleni! Apua.. Jotenkin edelleen vähän epätodellinen fiilis, että monen vuoden takainen unelmointini kohde, sydämen tykytyksiä aiheuttanut laukku, roikkuu nyt ihan oikeasti olallani. Hyvä tavaton!

Myin tässä taannoin pari designer-laukkuani pois ja hankin tilalle uuden, pitkään haaveilemani kaunokaisen. Tässä se nyt on - Chanelin Medium Classic Flap Bag caviar-nahalla, joka pienen kokonsa takia sopii tilanteisiin, kun mukaan ei tarvitse paljon kannettavaa (tyyliin: avaimet, kännykkä ja pieni lompakko).

Tässä alkuun pientä faktaa Chanel laukun synnystä ja historiasta...

1920-luvulla Coco Chanel turhautui kannattelemaan laukkuja käsissään ja tästä johtuen nainen suunnitteli laukun, joka salli hänen käyttää käsiään vapaasti. Inspiraatio syntyi sotilaiden tikatuista laukuista, mutta vaikutteita hän sai myös orpokotivuosistaan. 

Esimerkiksi laukun kannatinketju sai ideansa orpokodin huoltajien avainketjuista, tosin alkuperäisessä flap bag mallissa ketju oli ilman nahkaista osiota välissä. Burgundyn värinen sisävuori (ei tosin nykyään kaikissa malleissa) sai taas vaikutuksensa uniformuista, mitä hän joutui käyttämään muiden lasten tavoin ollessaan orpokodissa ja luostarissa.

Nimi 2.55 juontaa juurensa laukun julkaisuajankohdasta, mikä oli helmikuussa vuonna 1955. Vasta vuonna 1980 Karl Lagerfeld suunnitteli vanhan mademoiselle lukon (neliskulmainen peruslukko) tilalle laukun silmää hivelevän yksityiskohdan, CC- lukon, Coco Chanelin mukaan. Laukun läpän vetoketjullisessa sisäosiossa Coco Chanel säilytti rakkauskirjeitään. Kuinka romanttista!

Classista Chanel Flap Bagia voi ostaa pääasiassa kolmessa eri koossa. S, M ja L kokoina. L kokoa sanotaan myös jenkeissä Jumboksi. Tosin eri sesonkeina Chanel on saattanut julkaista erikokoisia erikoismalleja, esimerkiksi X-Large malleja.

Laukun hinta ei riipu ainoastaan laukun koosta, mutta myös materiaalista. Perus materiaalit ovat caviar- (eli lehmännahkaa) ja lampaannahasta tehnyt laukut. Toki sesonkeina saattaa tulla erikoismalleja eri materiaaleilla.

Caviar-nahka on kiiltävämpi, kovempi, kestävämpi ja edullisempi. Lampaannahka laukku on hieman hintavampi, mikä minun mielestäni on hassua, sillä materiaali itsessään on arempi ja täten pienet naarmut näkyvät nahan pinnassa herkemmin kuin caviar-nahassa.

Upea design, laadukas ja kestävä materiaali, hyvä koko, kauniit yksityiskohdat ja monikäyttöisyys - laukku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tässä muutamia laukun hyviä puolia, jotka tulivat ensimmäisenä mieleen, kun pohdin ostopäätöstäni hyvin tarkkaan, onhan Chanelin laukuilla kieltämättä riipaisevan korkea hinta. 

Classic Flap Bag on ajaton ja klassinen malli, joka on aina muodikas. Tästä saan itselleni varmasti loppuelämän laukun!

Kun tein tämän hankinnan, sen koommin ei ole Chanelia saanut irti olaltani. Eikä tuskin hetkeen saakaan. Laukku tuntuu sopivan kaiken kanssa ja rehellisesti olin unohtanut, miten kätevä onkaan laukku, jota ei varsinaisesti tarvitse kantaa, vaan joka vaan roikkuu sellaisenaan mukana. Onhan tuo nyt aivan upean näköinen, ei siitä pääse mihinkään!

Say hi to my Chanel Medium Classic Flap Bag! A timeless classic that I've been dreaming about as long as I even can remember. Such a surreal feeling to have it hanging on my shoulder now. Wow. Since that moment, I haven't been able to take this bag off from my shoulder. And I guess it's going to continue like this for a while now.