RUSKEA ON UUSI HARMAA

27.10.2018

Hyvästit hillitylle harmaalle, tänä syksynä käytetään ruskeaa väripalettia! Suklaanruskea, karmelli, terrakotta, beige ja hiekka jyräävät tänä syksynä. 

PHOTOS BY SANNA HINTIKKA / EDIT BY ME

COAT FROM ZARA

KNIT FROM GINA TRICOT

LEATHER LEGGINGS FROM ZARA

BOOTS FROM ELLOS

HAT FROM ZARA

EARRINGS FROM ZARA 

BAG FROM CHANEL

Tämä kuvissa näkyvä asu on täydellinen viikonlopun kaupunkiasu. Joustavat nahkalegginssit ja mukavan pehmeä neule. Tuona lauantaipäivänä oli kova viima, joten uusi  tweed-kankainen lakki sai sekä pitää hiukset kurissa että suojata pään kylmältä tuulelta.

Tämä karamellin ruskea Zaran takki on uusi suosikkini - se on malliltaan väljä ja rento, joten sen alle mahtuu useampikin neulekerros lämmittämään asteiden tippuessa kohti pakkaslukemia. 

Kaikkein eniten pidän takissa mallin lisäksi tästä ruskeasta sävystä. Olen aikaisemmin pitänyt esimerkiksi konjakin ruskeista asusteista ja kengistä, mutta minulla ei ole ollut koskaan mitään kokoruskeaa vaatekappaletta. Suoraan sanoen vierastin kyseistä väriä, pidin sitä jopa rumana ja olin varma, että se saa minut vain näyttämään tunkkaiselta ja väsyneeltä. 

Kyse oli kuitenkin juuri oikeasta värisävystä ja sen löytämisestä! Koska niin kuin alussa jo mainitsinkin, ruskean sävyjäkin on lukuisia tummempia ja vaaleampia beigen sävyjä, suklaanruskeaa ja karamellia. Parhaimmillaan sopivat sävyt vaatteissa saavat meidän silmät säihkymään ja ihon hehkumaan. Näin kävi, kun testasin tätä karamellin sävyistä takkia päälleni - se sai selvästi silmäni kirkastumaan ja ei en tuntenut oloani valjuksi!

Oman värityypin tunnistaminen auttaa valitsemaan juuri itselle imartelevimmat vaate- ja meikkivärit!

Tämä karamellinen sävy tuokin aivan uudenlaisen piristyksen takkivalikoimaani loppusyksyä ja alkutalvea ajatellen. On mukavaa, kun kaapista löytyy vaihtelun varaa!

Omia suosikkivärejäni harmaata ja valkoista en varmasti hylkää kokonaan tämän uuden värilöydön takia, mutta on aivan ihanaa löytää uusia ja yllättäviä suosikkisävyjä. Luota siis omaan vaistoosi ja värisilmääsi! Halutessasi voit hakeutua myös ammattilaisen luokse värikartoitukseen. 

Ruskea on erinomainen väri pukeutumisessa, esimerkiksi tapaamisissa, koska se antaa helposti lähestyttävän ja muodollisen vaikutelman. Lisäksi se on monelle suomalaiselle parempi perusväri pukeutumiseen kuin kova musta. 

Lisäksi ruskeaan on helppo yhdistää muita värejä, kirkkaampia ja vaaleampia sävyjä. 

Ps. Sananen vielä tyylisäännöstä, ettei mustaa ja ruskeaa saa yhdistää toisiinsa. Moni kammoaa ruskean ja mustan yhdistelmää, tai ei yhdistäisi ruskean eri sävyjä keskenään. Kannattaa kuitenkin kokeilla, miten sävyt todellisuudessa sointuvat toisiinsa. Hiekansävyt ja musta, konjakki ja beige, suklaa ja musta toimivat kaikki yhdessä. 

Ihanaa viikonloppua teille jokaiselle! Nautitaan ihanien syysvaatteiden ruskansävyistä kuin itse luonnon omasta väripaletista!

Meitä ollaankin hemmoteltu tänä vuonna vallan upealla väriloisteella - pukeutukaa siis lämpimästi, ottakaa termospulloon teetä ja lähtekää pyöräretkelle nauttimaan raikkaasta syyspäivästä!

Ihailkaa puiden ja pensaiden väriloistoa, tumman sinimustan taivaan ja keltaisten, punaisten, oranssien ja erilaisten vihreiden puidenlatvojen luomaa kaunista kontrastia, maahan pudonneissa lehdissä kahlaamisesta kuuluvaa ääntä, syksyn tuoksua.

Brown, tan, camel, caramel, toffee, coffee, copper, and many other shades that fall under the brown spectrum are just pure classy. Many consider brown to be an "ugly" colour . I thought so too. But I was so wrong!

Here's my new brown coat from Zara. And I love this caramel shade so much, I think it look very sophisticated. Brown is a neutral color which means you can wear virtually any color with them. 

I wore black leggings and white knit with it. I think black and brown color combo is chic. So, Forget that old color rule. You can wear brown and black in the same outfit. The rule is dated.

We have seen enough to know that brown could be the new black, especially this fall. You just have to decide if you want to pop it with accessories, boots, jackets, trousers, sweaters or any other item.