RENNON VIEHÄTTÄVÄ TREFFI-ILLAN ASU

03.11.2018

Apua, treffit edessä eikä mitään päälle pantavaa? Mitä jos unohtaisit kaapin penkomisen ja käyttäisit luottovaatteitasi vähän stailattuna? Näin olo on rento eikä epämukava - ja sehän näkyy myös ulospäin.

Ensitreffien ja työpaikkahaastattelun asuvalinta tähtää samaan: positiivisen, mutta myös rehellisen kuvan antamiseen. Jos et etsi yhden illan hoitoa, unohda tyrkkymäiset makkarankuoriminihameet ja antavat pääntiet. Farkut ja raikas paita tai kaunis mekko antavat asiallisemman kuvan. Näytä mieluummin itseltäsi, älä suoraan muotikuvastosta napatulta. Persoonallisuus on kiinnostavampaa kuin vaatteet - ethän muuten olisi päätynyt treffeille.

Toinen ehdotomman tärkeä asia asua valikoidessa on mukavuus. Treffijännitystä on turha lisätä pukeutumalla vaatteeseen, joka saa olon epävarmaksi. Hyväksi havaittu luottovaate tuo olemukseen rentoutta ja itsevarmuutta, ja se heijastuu myös ulospäin. 

Jos et käytä korkoja muutenkaan, ei niitä kannata vetäistä jalkaan treffeilläkään. Korot tuovat olemukseen ryhtiä ja itsevarmuutta, taikovat kurvit esiin, tekevät kokonaisuudesta huolitellun näköisen ja antavat kuvan siitä, että olet panostanut asuusi. Jos kuitenkaan et koe oloasi luontevaksi koroissa, valitse suosiolla siistit matalat kengät: kivulias linkutus latistaa tunnelman varmasti. 

Pukeudu siis mukavasti. Jos olo vaatteissa on jo kotona vähän epämukava tai mietit, onkohan tässä kiva olla, ei olo ole hyvä seinien ulkopuolellakaan. Keskity treffeillä mieluummin kumppaniin kuin kiskomaan vaatteita vähän väliä mukavammin päälle.

Haluan myös täsmentää, että mukavuus ei tarkoita kannattaisi pukea säkkiä päälle, mutta seksikkyys ei myöskään sitä, että kaikki on tiskissä heti. Saa olla seksikäskin - mutta älä paljasteleKäytä esimerkiksi ohutolkaimista mekkoa, mutta asusta enemmin maanläheisesti kuin hienosti, tai kokeile arkisemman asun kanssa statement-korvakoruja. Uusien vaatehankintojen sijaan katsokin omaan kaappiisi ja stailaa jotain jo sieltä löytyvää uusiksi näyttävillä asusteilla. 

Käytä lempivaatteitasi ja värejä. Miksi kaapista käytetään yleensä samoja vaatteita? Siksi, että niissä on mukava ja itsevarma olo - juuri siksi ne ovat lempivaatteita. Jos sinulla on luottomekko, jossa tiedät olevasi parhaimmillasi, käytä sitä. Vaikka itse olisit jo kyllästymisen rajamailla, ensitreffien kumppani ei ole nähnyt sitä aiemmin ja vanhaa treffikumppania kiinnostaa jo todenäköisesti vaatteita enemmän seuraelämä. ;) Jälleen kerran asusteilla vanhaankin mekkoon saa uutta twistiä ja ilmaisen ilmeen kohottojan. Jos menet treffeille suoraan töistä, mene samoissa siisteissä vaatteissa, mutta sen sijaan, että istut jakku suorana kuin toimistossa, nappaa se pois ja ole pelkällä topilla. Älä siis tee vaatetuksesta elämää suurempaa kysymystä.

PHOTOS BY SANNA HINTIKKA / EDIT BY ME

BLAZER FROM H&M

BLOUSE FROM H&M

LEATHER TROUSERS FROM H&M

HEELS FROM DINSKO

SUNGLASSES FROM NELLY.COM

EARRINGS FROM MANGO

BAG FROM GLITTER

Pääsimme päivä sitten mieheni kanssa kahdestaan viettämään treffi-iltaa. Menimme mieheni kanssa pitkästä aikaa ihan kahdestaan syömään ja päälleni valikoitui tämä kuvissa näkyvä asukokonaisuus. Suhteellisen rento asu, jota hieman kuitenkin näyttävimmillä korvakoruilla ja korkeilla koroilla puin ylöspäin. 

Kokomustaa asuani rikoin ruudullisella lempi-bleiserilläni ja vaalean beigeillä asusteilla. Mustat kapeat nahkahousut korostivat korkokenkien kanssa kauniisti sääriä ja toivat rentoon asuun ryhtiä ja naisellisuutta. Musta poolopusero jakun alla lämmitti viileässä syyskelissä. Niin kuin olenkin jo monesti ehtinyt mainitsemaan mustalla ei voi mennä pieleen. Se on pomminvarma väri ja toimii missä vain vaatteessa. Esimerkiksi taiteilijat tapaavat suosia mustaa, sillä se on niin vähäeleinen ja helppo väri, että mieli pääsee keskittymään muihin asioihin: kuten vaikkapa keskusteluun kiinnostavan uuden ihmisen kanssa. Täydellinen valinta siis treffeille! 

Mitä mieltä te olette tästä treffi-illan asusta? Toimiiko vai menikö täysin hutiin? Mitä sinä pukisit päälle treffeille?

So you've got yourself a date and don't know what to wear? 

Whether your significant other is taking you bowling or your crush wants to catch up for a coffee or heading out to a nice dinner, a cool and casual date outfit is a must. 

Achieving a style that appears effortlessly chic and easy-going is the ultimate goal. It comes as no surprise then that denim or leather is a great option, but how you wear it is essential to nailing a killer outfit. 

Pairing casual denim or leather with slightly dressier pieces will create a look that's both relaxed and polished. Jeans or leather trousers and a blazer is the ideal solution, but a mini skirt and denim jacket can work too. Be sure also to keep colours simple and patterns fun, and fabrics comfortable. Flats or low heels, sunglasses, and a watch are the perfect relaxed accessory additions to this date outfit. 

My date night outfit is very simple but feminine. I wore beige heels, leather pants, black polo shirt with checked print blazer and statement earrings and gold watch. The trick was to find a look that balances edge and style with both practicality and feminine subtleties. 

Here is some date night outfits tips:

  • Plan your date night outfit based on the activity involved and its location.
  • Choose sophisticated and structured styles for formal dates and relaxed silhouettes for more casual occasions.
  • Balance out more masculine pieces, such as a leather jacket or pants, with feminine elements, such as high heels or a ruffled top.
  • Be sure that you're comfortable in what you wear and able to walk in your heels or you'll appear awkward.
  • Express your personality through the details of your clothes, be it ladylike lace or rocker studs.