KLASSINEN PAITAPUSERO KOHTAA VYÖLAUKUN

02.10.2018

Klassinen ja luotettava paitapusero ylevöittää, ilahduttaa ja tekee arjen pukeutumisesta helppoa. Paitapuseroissa tulee ainakin minulla kaunis ja ylväs olo. Puenkin puseron ylle aina, kun haluan vaikuttaa asialliselta.

Klassiseen tyyliin sopiva paitapusero tai kauluspaita on yksi monikäyttöisimmistä vaatekaapin aarteista. Hyvin istuvan paitapuseron löytäminen kestää yleensä hetken, mutta se uhrattua aika kannattaa ehdottomasti. Antaahan tämä klassikko mahdollisuuksia myös muunlaiseen pukeutumiseen, kuin vain tiukkaan businesskoodiin.

Miesten kauluspaidan naisten vastaavasta erottaa se, että napit ovat edestäpäin katsottuna vasemmalla. Yleisin arkikäytössä oleva paitapuseroiden materiaali on puuvilla-polyester sekoitetta. Tämä kangas on helppo pitää puhtaana ja on vaivaton silittää. Vapaa-ajan paitapuseroiden materiaaleja ovat esimerkiksi flanellikangas, denim tai puuvillatvilli.

Pellavaiset kauluspaidat ovat itselläni lähinnä kesäkäytössä, ne ovat parhaimmillaan ryttyisinä ja hihat rullattuna. Talvella käytän karkeaa puuvillaa ja ruudullista flanellia.

Hyvän kauluspaidan merkkejä ovat itselleni, että puseron helma on lievästi a-linjainen, ylälantiolle päättyvä, ja että hihat ja kauluksen ympärys ovat passelin mittaiset - eivät liian lyhyet tai pitkät. 

Toisaalta tyköistuvan mallin lisäksi minulta löytyy kaapistani myös tämä kuvissakin esiintyvä väljämallinen kauluspaita. Se on alunperin hankittu second handina Uffilta ja on itse asiassa miesten kauluspaita. 

Parhaimmilta miehiset vaatekappaleet naisen niskassa näyttävät, kun ne yhdistää johonkin supernaiselliseen, kuten kirkkaanpunaisiin huuliin tai kynsiin, korkokenkiin tai korostetun feminiinisiin materiaaleihin kuten silkkiin, samettiin tai pitsiin tai vaikkapa laineilevaan kampaukseen. 

PHOTOS BY MY HUBBY / EDIT BY ME

SHIRT FROM UFF / SECOND HAND 

JEANS FROM H&M

BOOTS FROM MANGO

EARRINGS FROM MANGO

SUNGLASSES FROM BVLGARI

WAISTBAG FROM GUCCI

Valkoinen paitapusero toimii kuin valkoisena kankaana asusteilla hulluttelulle, mutta käy loistavasti myös omana itsenään. Voit rentouttaa paitapuseron ryhdikästä olemusta solmimalla paidan edestä, sekä kääntämällä vähän housujen tai farkkujen lahkeita. Asua voit rentouttaa myös paidan pukemistyylillä. Paidan helma housuissa tai housujen ulkopuolella näyttävät aivan erilaiselta; detaljit ratkaisevat. 

Tämän rennomman kauluspaidan kaveriksi päätin parittaa vyölaukun ja samalla korostaa vyötäröä hauskalla tavalla! 

Vyölaukkuakin voi käyttää monella tapaa joko olan yli tai vyötäröllä niin kuin minä tein. Tämä on se klassisin tapa antaa käsille vapautus laukun kantamisesta!

Klassikkoasu farkut tai suorat housut ja valkoinen paitapusero eivät paljon koruja kaipaa. Paitapuseron kaveriksi käy melkeinpä mikä vaan; ei sitä turhaan nimitetä vaatekaapin tukipilariksi. 

Koska rakastan kontrasteja, oli valkoisen täyspuuvillapuseron kanssa puettava mustat nahkahousut. Valitsin jalkaani Mangon naiselliset korkonilkkurit. Korviin vielä helmiäistä, ranteeseen kultainen ajannäyttäjä ja päähän ruskansävyiset leopardilasit niin klassinen paitapusero asu on jo astetta mielenkiintoisempi. Vai mitä olette mieltä?

Persoonallisesti yhdistelemällä saat tälle klassiselle vaatekappaleelle uuden, rennon elämän. Samalla huomaat miksi se on eräs tärkeimmistä vaatekaapin kulmakivistä - tästä vaatteesta nimittäin on moneksi.

Belt bags, the fanny pack's cool cousin, have come back on the scene and I have to say, I'm a huge fan. I wear my beltbag constantly like my classic, white button-up shirt! Today I show how I like to style it, both my favorite pieces at the same time!

My tip is: Breaking up a casual shirt. 

It's a utilitarian accessory, so be careful trying to dress it up too much. For an easy linen shirt like this one, it's a great way to break up the color block and add a hint of your natural waist line. So wear a beltbag over a casual blouse or shirt. 

I also wore leather pants and added a pair of large sunnies and simply jewellry to complete the look for the ultimate in business chic!