HELLI IHOASI APTEEKKIKOSMETIIKALLA- SUOSIKKI IHONHOITOTUOTTEET ACOLTA

28.09.2018

Ajattelin paljastaa ihonhoitotuotteeni, joilla pidän huolta ihoni kunnosta. Minulla on suhteellisen helppo iho siinä mielessä, että minulle ei tule juuri koskaan sen isompia epäpuhtauksia, mutta toisaalta taas ihoni on hyvinkin kuiva. Erityisesti talvisin minun on pakko huolehtia hyvästä kosteutuksesta, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin - juomalla tarpeeksi vettä ja käyttämällä kosteuttavia tuotteita.

Onnekseni olen löytänyt tuotteita, jotka käyvät minulle ja iholleni loistavasti. Nostan mieluusti hyviksi havaitsemiani tuotteita täällä blogissa esille ja nyt on tullut kyllä vastaan sellainen kosmetiikkasarja, joka ansaitsee maininnan, nimittäin apteekkikosmetiikkasarja: ACO.

*Tuotteet bloggaajan itse hankkimia

Suosin ihonhoidossa apteekkikosmetiikkaa, ylipäänsä herkälle ja kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Minulla ei ollut vielä vuosi sitten ACO:n tuotteista entuudestaan kokemusta ollenkaan, mutta mielenkiinnolla kuivaihoisena lähdin näitä testailemaan sillä tuotteet on kehitetty nimenomaan pohjoisen kuivaa ilmastoa silmällä pitäen. Kuiva ja toisinaan kylmä pohjoinen ilmastomme kuivattaa ihoa helposti. Tämä on erityisen rankkaa niille, joilla on jo entuudestaan kuiva iho - aivan kuten allekirjoittaneella. Olenkin sitä mieltä, että meidän jokaisen iho ansaitsee parasta mahdollista hoitoa. ACO Special Care -ihonhoitosarja, joka on kehitetty erityisesti suojaamaan ja kosteuttamaan ihoa ja muuttamaan kuivan ja herkän ihon pehmeäksi ja sileäksi kattaa lupauksensa omalla kohdallani!

Ei siis ihme, että palasin varsin pian uudestaan Yliopiston Apteekkiin täydentämään ihonhoito-arsenaaliani. ACO onruotsalainen apteekkisarja, jota myydään Suomessa ainoastaan apteekeissa. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin kyseinen sarja on Ruotsin puolella maan yksi suosituimpia ihonhoitosarjoja ja nyt sitä testailtuani en kyllä ihmettele. Tuotteet toimivat ainakin minun herkälle ja kuivalle iholleni mahtavasti, mutta plussaa annan sarjalle myös siitä, että sen hintataso on todella kohdallaan. Yleensä yhtään ylellisempi apteekkikosmetiikka on melko hintavaa, mutta ACO-tuotteiden hinnat pyörivät 6-20 euron haarukassa. Voisi jopa sanoa, että erittäin edullista siis!

ACO -tuotesarjan tuotteet tarjoavat hellävaraista hoitoa herkälle iholle. Kaikissa tuotteissa on käytetty vain tutkittuja, tarkoin valittuja raaka-aineita jotka eivät ärsytä herkkää ihoa. ACO Daily Care on tehokas ihonhoitosarja, joka tekee ihosta pehmeän, kirkkaan ja kosteutetun. Itse käytän sarjan ikääntyvälle iholle tarkoitettuja tuotteita. Kun ikä 30 alkaa lähenemään hiljalleen, ovat tällaiset tuotteet, jotka lupaavat estää ihon ikääntymisen merkkejä, alkaneet ihan eri tavalla kiinnostamaan. ;) Totta kai ihonhoitotuotteiden lisäksi täytyy kiinnittää huomiota kaikkeen muuhunkin kuten stressin välttämiseen (välillä helpommin sanottu kuin tehty!), siihen, että liikkuu ja ulkoilee tarpeeksi, riittävään vedenjuontiin sekä terveelliseen ja ravitsevaan ruokavalioon.

Olen huomannut, että minun iholleni toimii parhaiten se, kun pesen sitä säännöllisesti suhteellisen kevyillä ja hajusteettomilla tuotteilla aamuisin sekä iltaisin, huolehdin rasvauksesta ja kuorin ihoa noin kerran viikossa.

Aloitetaan varsinainen tuotteiden esittely ja käyttö tärkeimmällä osalla ihonhoitoa: PUHDISTUS. Iho altistuu päivittäin sitä koetteleville sääolosuhteille, pakokaasuille ja muiden saasteiden aiheuttamalle rasitukselle, jotka kertyvät ihoon. Siksi puhdistus on tärkeä osa kauniin ihon salaisuutta. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi yleisesti suositellaan puhdistusta sekä illalla että aamulla ja itse voin sanoa, että ihoni kunto on parantanut huomattavasti, kun puhdistan vielä aamusin perusteellisemmin ihon yön jäljiltä puhdistusemulsiolla ennen suihkuun menoa.

ACO Micellar Cleansing Water 3 in 1 - misellivesi on hellävarainen ja tehokas kasvojenpuhdistaja ja meikinpoistaja joka sopii myös herkälle iholle. Tuote sisältää B5-provitamiinia joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Lisäksi misellivedestä löytyy hyaluronihappoa joka kosteuttaa ja jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi. Kostutan vanulapun misellivedellä ja pyyhin kasvot, silmät ja huulet hellävaraisesti meikistä. Tuote on täysin hajusteeton eikä sitä tarvitse huuhdella vedellä.

ACO 3 in 1 Cleansing Milk - puhdistusemulsio on ihan mahtava tuote! Puhdistusemulsio, silmämeikinpoistoaine ja kasvovesi samassa purkissa! Jättää ihon puhtaaksi, pehmeäksi ja raikkaaksi. Levitän tätä joko kuivalle tai kostutetulle iholle ja pyyhin pois vanulapulla tai huuhtelen vedellä pois. Puhdistusemulsio on miedosti hajustettu ja täten miellyttävä käyttää.

ACO Cleansing Scrub on hajusteeton, hellävarainen ja tehokas kuorinta-aine kaikille ihotyypeille syväpuhdistamaan ihon. Tämä tuote jättää ihon puhtaaksi, pehmeäksi ja raikkaaksi. Hieron tätä hellästi kostealle iholle, välttäen silmänympärysihoa. Kuorin pääsääntöisesti ihon kerran viikossa.

ACO Vitalising Anti Age Day Cream on päivävoide ikääntyvälle normaali- ja sekaiholle, mutta toimii myös kuivalle iholleni myös hyvin. Tämä ravitsee, kosteuttaa ihoa tehokkaasti, kirkastaa ihoa ja tekee siitä kimmoisan. Sisältää ikääntyvälle iholle sopivia vitamiineja ja mineraaleja ja on hyvin kevyesti hajustettu. Levitän voidetta puhdistetuille kasvoille aina aamuisin. Päivävoide sopii ihanteellisesti käytettäväksi meikin alla. Päivävoide kosteuttaa tosi hyvin ja imeytyy iholle nopeasti eikä jätä rasvaisen tuntuista pintaa.

ACO Revitalising Anti Age Night Cream on ikääntyvää ihoa ravitseva ja tehokkaasti kosteuttava yövoide. Tekee ihosta kimmoisan ja vähentää juonteita ja ryppyjä. Sisältää aamuvoiteen tavoin ikääntyvälle iholle sopivia vitamiineja ja mineraaleja ja on myöskin kevyesti hajustettu. Levitän voidetta illalla meikinpuhdistuksen kasvoille. Myös yövoide on tuntunut tosi hyvältä - ihanan täyteläinen koostumus, mutta ei silti tunnu iholla raskaalta.

Molemmat voiteet sisältävät monia kosteuttavia sekä kosteutta sitovia ainesosia, ja yövoide luonnollisesti on koostumukseltaan täyteläisempää päivävoiteeseen nähden. Sanoisin että nämä molemmat ovat olleet miellyttäviä voiteita peruskäytössä, ja etenkin kasvoöljyyn yhdistettynä toimivat itselläni oikein hyvin. Hinta-laatusuhde kohtaa näissä mielestäni tosi hyvin, sillä hinnat ovat hieman päälle kympin luokkaa.

ACO Smoothing Anti Age Eye Cream on silmänympärysvoide ikääntyvälle iholle. Vähentää juonteita ja ryppyjä ja tekee ihosta näkyvästi sileämmän ja tasaisemman. Tämäkin voide kuuluu hajusteettomien tuotteiden liigaan, siitä siis plussaa. Levitän voidetta kevyesti sormenpäillä silmänympärysiholle aamuin illoin.

Suurimmat kiitokset annan kyllä tälle silmänympärysvoiteelle, joka on kerrankin riittävän kosteuttava ja täyteläinen minun kuivalle silmänympärysiholleni. Geelimäiset voiteet voin unohtaa suoraan, mutta täyteläisimmistäkin voiteista suurin osa tuntuu olevan minulle riittämättömiä kosteutuksen puolesta. Siksi olikin tosi suuri ilo löytää nyt näin hyvä ja edullinen tuote, joka on vielä kaiken lisäksi apteekkikosmetiikkaa.

ACO Protect & Restore Serum sopii kaikille ihotyypeille. Tekee ihosta heti kiinteämmän ja sileämmän. Parantaa ihon elastisuutta. Syväkosteuttaa ihoa, vahvistaa ihon luonnollista suojaa ja taistelee ihon ikääntymisen ensimerkkejä vastaan. Käytän seerumia yhdessä yövoiteen kanssa, mutta myös toisinaan aamusin.

ACO Renewing Face Oil - kasvoöljy sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän luonnollisia öljyjä; valkohilpansiemenöljyä, Canola-öljyä ja kookosöljyä, jotka ravitsevat tehokkaasti ja antavat iholle luonnollista hehkua. E-vitamiini ja Q10 antavat suojaa vapaita radikaaleja vastaan ja estävät ihon ikääntymisen merkkejä. Öljy imeytyy nopeasti, jättää ihon pehmeäksi, ja tuo kosteutta iholle. Ei rasvoita ihoa tai jätä sitä kiiltäväksi. Sisältää ainoastaan seitsemää tarkoin valikoitua raaka-ainetta, jotka sopivat kuivalle normaalille ja sekaiholle. Dermatologisesti testattu ja miedosti hajustettu öljy sopii jopa herkälle iholle. Käytän öljyä, varsinkin talviaikaan, aamuin illoin. Lämmitän muutaman tipan käsissä ja levitän kasvoille tai sekoitan kasvovoiteen sekaan.

Kasvoöljy on ehdottomasti ykkössuosikkini ihonhoitotuotteista. Varsinkin kuivalle iholle kasvoöljyt ovat erityisen hyödyllinen lisä ihonhoitoon. Vaikka pidän paljon kasvojen ihonhoidossa yleensä hajusteetomista tuotteista, tässä on mielestäni aivan ihana kevyt tuoksu. Itse käytin alussa tätä vähän turhan paljon kerralla eikä öljy imeytynyt kunnolla, mutta sittemmin opin annostelemaan tätä vain muutaman pisaran niin että öljy todella imeytyy tehokkaasti jättäen jälkeensä kosteutetun ja pehmeän tunnun.

Huulivoide ACO Stay Soft Lips on hoitava ja korjaava huulivoide, joka antaa huulille intensiivistä kosteutusta 24h. Sisältää koentsyymi Q10:ä ja E-vitamiinia. Huulivoide on itselläni päivittäisessä käytössä ja ajaa usein huulikiillon asemaa sisältämänsä kevyen hohteen ansiosta, ja lisäksi tuotteessa on herkullinen hento vaniljainen tuoksu - tykkään!

Käsirasva ACO Hand Cream Rich on tehokkaasti pehmentävä ja hoitava käsivoide. Luonnollisesti pehmentävä rapsiöljy ja kosteutta sitovat aineet tekevät kädet ihanan pehmeiksi ja sileiksi. Rapsiöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja voiteessa on antioksidantti Q10:tä, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja on kevyesti hajustettu. Käsivoide on koostumukseltaan miellyttävä kevyehkön tuntuinen käsivoide eikä jätä rasvaista tunnetta iholle. Tämä kulkee talvisin mukana laukun pohjalla, jotta muistan rasvata kädet tarpeeksi usein.

Summa summarum:

ACO:n tuotteet ovat hoitavia ja kosteuttavat ihoa syvältä tehokkaasti ja pitkään. Tuotesarjan tuotteet niin voiteet että puhdistustuotteet johtavat pehmeään, sileään ja kosteutettuun ihoon.

ACO:n ihonhoitotuotteita myydään kaikissa Pohjoismaissa vain apteekeissa. Merkin nettisivuilta löytyy tarkempaa infoa tuotteista. :)

I have pretty easy skin when it come to blemishes. I don't get skin blemishes easily but in the other hand my skin is quite dry. Especially on the winter I have to take good care of hydrating it from outside and inside. And gladly I've found products that work perfectly for me. I've noticed that with my skin it's best to stick to simple routines. Cleanse twice a day with mild cleansing milk, always remember to moisturize and exfoliate once a week.

ACO Hud AB is a company that develops, produces and markets skincare products in Scandinavia and Finland. ACO is a Swedish skin care line that offers a comprehensive selection of products for beauty and skin problems and personal hygiene. The ACO selection includes both medical preparations and skin care products. There are special products for acne, facial care, and body care to name but a few. ACO also has specific products for intimate hygiene and cleanliness. You can read more here.